• Anamarija S. Rabi─Ź

Ko mo┼żgani zorijo... ­čĺí

Updated: Dec 1, 2020

Nepravilen razvoj mo┼żganov vpliva na razvojne modele odpornosti in ranljivosti do du┼íevnih motenj in motenih osebnostnih struktur. Poseben poudarek je na odvisnosti razvoja mo┼żganov na podlagi zorenja prefrontalne skorje v mo┼żganih, ki ga ureja psiho-biolo┼íko stanje in energetsko ravnote┼żje.Desna polovica mo┼żganov.

Sistem zorenja mo┼żganov, ki je povezan s ─Źustvovanjem se raz┼íiri predvsem v desni hemisferi mo┼żganov in ustvarja strategije za odpravljanje stresa in slu┼żi kot vrh ─Źustvenega ter avtonomnega ┼żiv─Źnega sistema. Zgodnje disfunkcionalno oblikovanje mo┼żganov se v sistemu zapi┼íe kot nagnjenje k psihiatri─Źnim motnjam.


Podro─Źje nevroznanosti je po dolgem obdobju ponovno sprejela ─Źustva kot pomembno raziskovalno podro─Źje. Do velikega napredka je pri┼ílo tudi zaradi ┼ítudij o strahu. Preko raziskav je bil ugotovljen pomemben sestavni del sistema, ki sodeluje pri pridobivanju, shranjevanju in izra┼żanju pomnilnika strahu, to je amigdala.|  Psihoterapevtsko svetovanje in psihoanaliti─Źna psihoterapija je namenjene vsem, ki si ┼żelijo izbolj┼íati medosebne odnose, si ┼żelijo spremembe in/ali se znajdejo v stiski.  |

┬ę 2020 by INSIDE, psihoterapija in svetovanje.  |                                       Ve─Ź o pogojih uporabe in avtorskih pravicah tukaj, ve─Ź o zasebnosti tukaj.  

030 397 700

Tr┼ża┼íka cesta 2, 1000 Ljubljana