top of page
  • Writer's pictureAnamarija S. Rabič

Ljubezen na glavo 🙈💞

Updated: Oct 13, 2020

Medosebni odnosi v odraslosti so mnogokrat zapleteni, dinamika odnosa pa je odvisna od vsakega posameznika in njegovih prirojenih vzorcev.


Imate partnerski odnos? Ali bolje – imate zadovoljujoč partnerski odnos?

Za partnerske odnose z varnim stilom navezanosti so značilni bližina, spoštovanje, zaupanje partnerju in intimnost med partnerjema. Konflikte varno navezan partnerja rešujeta konstruktivno in situaciji primerno. Imajo dobro, pozitivno samopodobo, predstava o sebi in drugih je kompleksna in uravnotežena.



Koga ljubimo?

Način kako ljubimo kot odrasli je odsev tega kako smo bili ljubljeni kot otroci. Pomembna povezava je med tem kakšni smo v odraslih razmerjih s tem kar smo se naučili o ljubezni kot otroci. Tukaj naletimo na problem, in sicer to kar smo se naučili v otroštvu je po vsej verjetnosti problematično, starši so nas (skoraj) zagotovo nenamerno »poškodovali«. Pogosto je to kar skušamo poiskati v odrasli ljubezni, prav ta ljubezen, ki smo jo poznali kot otroci in hkrati postane kriterij za iskanje ljubezni pri partnerju.


Partnerski odnos ste sposobni izboljšati!

Če želite izboljšati svoj partnerski odnos, ga spremeniti, na novo vzpostaviti ali celo zamenjati, pa vas je tega strah, ne veste točno, česa si želite ali kam vas lahko pot zanese poiščite svoje odgovore. Pri tem vam lahko uspešno pomaga vstop v proces psihoterapije. Ko sami zase odkrijemo, kako, pod kakšnimi pogoji in zakaj prihaja do določenih posledic v našem osebnem življenju, ki jih kot odrasli izražamo v vsakdanjem življenju in na medosebnem področju, si lahko bolje organiziramo življenje, zadovoljujemo svoje potrebe in ustvarjamo kakovostne odnose.

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page