• Anamarija S. Rabi─Ź

Nekdo, ki vas zastruplja... ­čĺÇ

Updated: Dec 1, 2020

Toksi─Źni odnos je strupeni odnos. Kaj to pomeni?

Vsi vemo, da strup ni primeren za u┼żivanje in nam lahko povzro─Źi mo─Źne po┼íkodbe ali celo kaj huj┼íega. Torej, strupeni odnos podobno, greni na┼íe ┼żivljenje, nam ┼íkoduje in nas ovira, vse to pa se lahko dogaja na tako prikriti ravni, da se tega v─Źasih sploh ne zavedamo.Svoboda izra┼żanja v odnosu je pomembna.

Poznamo razli─Źne vrste toksi─Źnih odnosov med prijatelji, vrstniki, partnerji, obstajajo pa tudi toksi─Źni odnosi, ki vplivajo na otroka, in sicer iz relacije star┼ía. Najizrazitej┼ía razlika med zdravimi ter toksi─Źnimi odnosi je svoboda, s katero se izra┼żajo posamezniki v odnosu. Zdravi dru┼żinski, partnerski ali prijateljski odnosi spodbujajo individualnost, osebno odgovornost in samostojnost.


Empatije NI!

Toksi─Źni ljudje niso zmo┼żni empatije in znajo vsako situacijo obrniti tako, da povzro─Źijo negotovost v ┼żrtvah, hkrati s sebe odstranijo krivdo, prevzame jih ob─Źutek veli─Źavosti, dominance in kontrole. S tem ustvarjajo toksi─Źne odnose. Postavite se zase in ne bodite ┼żrtve toksi─Źnega odnosa. Z odre┼íitvijo od toksi─Źnega odnosa se kon─Źajo tudi prepiri, kri─Źanje in poni┼żevanje, ki je prisotno ob strupenem odnosu.
Posledi─Źno postane ┼żivljenje veliko bolj mirno in kakovostno. Posve─Źate se lahko drugim re─Źem, za katere do zdaj niste imeli energije kar se odra┼ża tudi v vzpostavljanju novih zdravih odnosov.

Recent Posts

See All

|  Psihoterapevtsko svetovanje in psihoanaliti─Źna psihoterapija je namenjene vsem, ki si ┼żelijo izbolj┼íati medosebne odnose, si ┼żelijo spremembe in/ali se znajdejo v stiski.  |

┬ę 2020 by INSIDE, psihoterapija in svetovanje.  |                                       Ve─Ź o pogojih uporabe in avtorskih pravicah tukaj, ve─Ź o zasebnosti tukaj.  

030 397 700

Tr┼ża┼íka cesta 2, 1000 Ljubljana