top of page
  • Writer's pictureAnamarija S. Rabič

Nekdo, ki vas zastruplja... 💀

Updated: Dec 1, 2020

Toksični odnos je strupeni odnos. Kaj to pomeni?

Vsi vemo, da strup ni primeren za uživanje in nam lahko povzroči močne poškodbe ali celo kaj hujšega. Torej, strupeni odnos podobno, greni naše življenje, nam škoduje in nas ovira, vse to pa se lahko dogaja na tako prikriti ravni, da se tega včasih sploh ne zavedamo.



Svoboda izražanja v odnosu je pomembna.

Poznamo različne vrste toksičnih odnosov med prijatelji, vrstniki, partnerji, obstajajo pa tudi toksični odnosi, ki vplivajo na otroka, in sicer iz relacije starša. Najizrazitejša razlika med zdravimi ter toksičnimi odnosi je svoboda, s katero se izražajo posamezniki v odnosu. Zdravi družinski, partnerski ali prijateljski odnosi spodbujajo individualnost, osebno odgovornost in samostojnost.


Empatije NI!

Toksični ljudje niso zmožni empatije in znajo vsako situacijo obrniti tako, da povzročijo negotovost v žrtvah, hkrati s sebe odstranijo krivdo, prevzame jih občutek veličavosti, dominance in kontrole. S tem ustvarjajo toksične odnose. Postavite se zase in ne bodite žrtve toksičnega odnosa. Z odrešitvijo od toksičnega odnosa se končajo tudi prepiri, kričanje in poniževanje, ki je prisotno ob strupenem odnosu.




Posledično postane življenje veliko bolj mirno in kakovostno. Posvečate se lahko drugim rečem, za katere do zdaj niste imeli energije kar se odraža tudi v vzpostavljanju novih zdravih odnosov.

Recent Posts

See All
bottom of page