• psihoterapevtka.

Nekdo, ki vas zastruplja... ­čĺÇ

Updated: Mar 5

Toksi─Źni odnos je strupeni odnos. Kaj to pomeni?


Vsi vemo, da strup ni primeren za u┼żivanje in nam lahko povzro─Źi mo─Źne po┼íkodbe ali celo kaj huj┼íega. Torej, strupeni odnos podobno, greni na┼íe ┼żivljenje, nam ┼íkoduje in nas ovira, vse to pa se lahko dogaja na tako prikriti ravni, da se tega v─Źasih sploh ne zavedamo.Poznamo razli─Źne vrste toksi─Źnih odnosov med prijatelji, vrstniki, partnerji, obstajajo pa tudi toksi─Źni odnosi, ki vplivajo na otroka, in sicer iz relacije star┼ía. Najizrazitej┼ía razlika med zdravimi ter toksi─Źnimi odnosi je svoboda, s katero se izra┼żajo posamezniki v odnosu. Zdravi dru┼żinski, partnerski ali prijateljski odnosi spodbujajo individualnost, osebno odgovornost in samostojnost.Toksi─Źni ljudje niso zmo┼żni empatije in znajo vsako situacijo obrniti tako, da povzro─Źijo negotovost v ┼żrtvah, hkrati s sebe odstranijo krivdo, prevzame jih ob─Źutek veli─Źavosti, dominance in kontrole. S tem ustvarjajo toksi─Źne odnose. Postavite se zase in ne bodite ┼żrtve toksi─Źnega odnosa. Z odre┼íitvijo od toksi─Źnega odnosa se kon─Źajo tudi prepiri, kri─Źanje in poni┼żevanje, ki je prisotno ob strupenem odnosu.
Posledi─Źno postane ┼żivljenje veliko bolj mirno in kakovostno. Posve─Źate se lahko drugim re─Źem, za katere do zdaj niste imeli energije kar se odra┼ża tudi v vzpostavljanju novih zdravih odnosov.

5 views

|  Psihoterapevtsko svetovanje, psihoanaliti─Źna psihoterapija ter podporna psihoterapija so namenjene vsem, ki se znajdejo v stiski ali si ┼żelijo spremembe v ┼żivljenju.  |

┬ę 2020 by INSIDE, psihoterapija in svetovanje.  |                                  |  Ve─Ź o pogojih uporabe in avtorskih pravicah tukaj, ve─Ź o zasebnosti tukaj.  

030 397 700

Gosposvetska 5, 1000 Ljubljana