• Anamarija S. Rabi─Ź

Oseba kot celota ­čĄŹ

Updated: Oct 13, 2020

Na dolo─Źenem nivoju trpljenja se giblje vsak ─Źlovek. Prav tako vsak ─Źlovek trpi na svoj na─Źin oziroma pozna svojo vrsto trpljenja.


V psihoterapiji je ─Źlovekovo vedenje tak┼íno, kakr┼íno pa─Ź je!

Njegovega vedenja, trpljenja, bole─Źine in posledic le-tega se ne obsoja, niti ne vrednoti. ─îloveka se sprejme z vsemi njegovimi skritimi vsebinami, kakr┼íne pa─Ź ┼że so. Vsebinami, na vseh nivojih in vsebinami, ki ustvarjajo ─Źloveka kot celoto.Zanimajo nas motivi - zakaj prihaja do dolo─Źenega vedenja?

To so motivi, ki so zakriti. To so motivi, ki grenijo marsikatero ┼żivljenje. In to so motivi, do katerih se ─Źlovek te┼żko dokoplje ─Źisto sam. Psihoanaliti─Źna psihoterapija pa raziskuje to─Źno to! Ker - ko enkrat odkrijemo motive, ki nam grenijo ┼żivljenje - nimajo ve─Ź mo─Źi in posledi─Źno lahko kontrolo ─Źlovek (pre)vzame sam v svoje roke.Vsekakor pa je to trdo in te┼żko delo. Oseba, ki ┼żeli odkriti prekrite motive mora biti izjemno motivirana in predana. ─îude┼żev ni - vse, kar ─Źlovek naredi v psihoterapiji, kar naredi na sebi je njegova zasluga. Temu primerna pa je tudi njegova nagrada.

16 views0 comments

Recent Posts

See All

|  Psihoterapevtsko svetovanje in psihoanaliti─Źna psihoterapija je namenjene vsem, ki si ┼żelijo izbolj┼íati medosebne odnose, si ┼żelijo spremembe in/ali se znajdejo v stiski.  |

┬ę 2020 by INSIDE, psihoterapija in svetovanje.  |                                       Ve─Ź o pogojih uporabe in avtorskih pravicah tukaj, ve─Ź o zasebnosti tukaj.  

030 397 700

Tr┼ża┼íka cesta 2, 1000 Ljubljana