• psihoterapevtka.

Biti in hkrati - ne biti ­čŹÇ

Updated: Oct 13

─îuje─Źnost bi lahko opisali kot sprejemajo─Źe zavedanje tega, kar do┼żivljamo v sedanjem trenutku. Hkrati biti in ne biti pomeni zavedanje kakr┼ínega koli (notranjega) do┼żivljanja, ne da bi ga posku┼íali spremeniti. Do┼żivljanja, ki ga opazujemo in sprejemamo. Najla┼żja in najte┼żja naloga hkrati. Najla┼żja naloga je zaradi tega, ker dejansko ni ni─Źesar potrebno narediti. Najte┼żja naloga pa je ravno, ker je ve─Źini ljudi na tem svetu - to dejansko te┼żko.Odrasli se ne znamo ÔÇô ali pa se ne zmoremo ÔÇô vrniti v preprosto prisotnost.

Ali pa─Ź? Ustaviti se v trenutku, tukaj in zdaj ne pomeni ─Źisto ni─Ź drugega kot spustiti preteklost, prihodnost in sedanjost iz svojih misli in nadzora. S tem, ko izpustimo svoja prepri─Źanja, motivacijo in usmerjenost k doseganju zadanih ciljev, spustimo sebe ter lastne predstave v sebi. Smo le tam, notranje spro┼í─Źeni s ti┼íino v sebi, brez misli in mentalnega ┼żuborenja.


Ukinitev mentalnega ┼żuborenja?

Do ukinitve mentalnega ┼żuborenja, ki ga po navadi aktivno dr┼żimo v kontroli, poznamo dve poti. Po eni strani pelje do preproste preprostosti smer volje. Po drugi strani, pa naj bi peljala do preproste prisotnosti smer razumevanja. Da pride┼í do tega stanja je potrebno veliko vaje in trdne volje. Razumevanje pa je ┼íe malo bolj kompleksna pot, ki te lahko popelje do vpogleda vase.

|  Psihoterapevtsko svetovanje, psihoanaliti─Źna psihoterapija ter podporna psihoterapija so namenjene vsem, ki se znajdejo v stiski ali si ┼żelijo spremembe v ┼żivljenju.  |

┬ę 2020 by INSIDE, psihoterapija in svetovanje.  |                                  |  Ve─Ź o pogojih uporabe in avtorskih pravicah tukaj, ve─Ź o zasebnosti tukaj.  

030 397 700

Trubarjeva cesta 47, 1000 Ljubljana