top of page
  • Writer's pictureAnamarija S. Rabič

Ali je psihoterapija zame?

Updated: Mar 11, 2021

Psihoterapija pomaga pri vsaki nalogi, ki si jo posameznik postavi, v kolikor ima motivacijo za spremembe. S psihoterapijo lahko kakovostno spremenimo svoje medosebne odnose in postavimo svoje življenje v ravnovesje. Posledično lahko dosežemo spremembo v svojem vedenju oziroma življenju.


Psihoanalitična psihoterapija...

Pomaga ob doživljanju občutkov depresije, anksioznosti, ob žalovanju, ob paničnih napadih, občutkih ujetosti, pri obsesivno-kompulzivnih motnjah, izgorelosti in podobno.


Primerna je predvsem tudi za izboljšanje življenjskega funkcioniranja, je začetek konstruktivnega reševanja težav in odstranjevanja ovir v našem življenju, predelavi osebnih problemov, osebni rasti, prekinjanju starševskih vzorcev ...Psihoterapija je mlada znanstvena disciplina.

Kljub temu je danes že priznana znanstveno-strokovna pomoč posameznikom, ki iščejo podporo na področju duševnega zdravja, čustvenih stisk, tesnobnega ali depresivnega razpoloženja, pri težavah v medosebnem funkcioniranju...


Skozi različna mnenja in opažanja psihoterapevtov in raziskovalcev discipline opazimo, da je največ poudarka na pristnem odnosu, ki se ustvari med psihoterapevtom in klientom, ter da je to tisto, kar resnično pomaga posamezniku, da je sposoben prebroditi svoje težave. Psihoterapija omogoča posameznikom, ki so notranje ranjeni, ustvariti korektivno izkušnjo s terapevtom, preko katere dobi posameznik moč za ustvarjanje sprememb na sebi.Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page